ღვეზელი კარტოფილითა და ყველით

ამას წინათ წავაწყდი ჩემი ძველი რეცეპტების წიგნს. მრავალი ნაცნობი კერძის ვარიანტებს შორის აღმოჩნდა ერთ-ერთი, რომელიც მე თავად არასდროს მომიმზადებია – ღვეზელი კარტოფილითა და ყველით.

ის მოხერხებულია იმით, რომ მხოლოდ 4 ინგრედიენტისგან შედგება. კერძი ასევე მსუბუქია და ადვილი მოსამზადებელი. გთავაზობთ მის მომზადებას, რათა დატკბეთ მისი განუმეორებელი გემოთი.

ინგრედიენტები

  • 200 გრამი ყველი
  • 400 გრამი კარტოფილი
  • 300 გრამი ფენოვანი ცომი
  • ორი სუფრის კოვზი რძე
  • მარილი – გემოვნებით

მომზადება

1. კარგად გარეცხეთ კარტოფილი და ქერქიანად მოხარშეთ მსუბუქად მარილიან წყალში. შემდეგ ამოიღეთ წყლიდან, გააციეთ, გაფცქვენით და მსხვილად დაჭერით.

2. შეურიეთ ყველი და კარტოფილი ერთმანეთს, პატარა ჭურჭელში.

3. საცხობ ფორმას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი და ზემოდან დადეთ ფენოვანი ცომი ისე, რომ მან დაფაროს მთლიანი მოცულობა და ცოტათი გადმოვიდეს ნაპირებიდან. ჩანგლის დახმარებით დაჩხვლიტეთ ცომი.

4. შიგთავსი დაალაგეთ ცომზე და შემდეგ გაასწორეთ. ცომის ნაპირები გადაახვიეთ შიდა მხარეს და წაუსვით რძე გარედან. გამოაცხეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში.

სურვილისა და გემოვნების მიხედვით, მზა და ცხელ ღვეზელს შეგიძლიათ მოაყაროთ რაიმე მაგარი ყველი, დაჭრილი მწვანილი ან მოასხათ რაიმე სოუსი. თუკი საინტერესოდ მორთავთ, შეგიძლიათ სადღესასწაულო სუფრებზეც მიიტანოთ.

მოამზადეთ სიამოვნებით და აუცილებლად გაუზიარეთ მეგობრებს ახალი რეცეპტები!