სანამ გვიან არ არის, ამოიღეთ ამ სახეობის ხორცი მენიუდან!

ვჭამოთ თუ არა ხორცი, ეს ჩვენი თავისუფალი არჩევანია. ვეგეტარიალენებს ვერც წარმოუდგენიათ როგორ შეიძლება ადამიანი უგემრიელესი სტეიკით დატკბეს, ხოლო ხორცის მოყვარულებს ვეგეტარიანული სამზარეულოს ხსენებაზეც კი ზარავთ. ეს ჩვენი ნებაა, მაგრამ უმჯობესი იქნება თუ ხორცის ჭამისას, ჯანმრთელობისთვის საზიანო პროდუქტს არ ავარჩევთ.

მთელი სორტიმენტიდან რთულია ღორის ხორცზე უფრო მავნებელი სახეობის ხორცის შერჩევა! მასთან შედარებით საქონლის, ცხვრის, ფრინველის, კურდღლის და სხვა სახეობის ხორცი, ეკოლოგიურად ბევრად უსარფრთხო და ჯანსაღია – სასარგებლოც კი.

ღორის ხორცს ტოქსიკური შემადგენლობა გააჩნია – ქონი, ლორწო, ჰისტამინები, სახიფათო ჰორმონები და ნივთიერებები, რომლებიც ჭამის შემდეგ ლპობას იწვევს. ეს კი ხდება სხვადასხვა იფექციების, კანის დაავადებების, ართრიტის, ართროზის, ჰორმონალური ცვლილებების და სხვადასხვა სერიოზული დაავადებების მიზეზები. დღევანდელ დღეს საბედნიეროდ მეცნიერება ამ ყველაფერს ლოგიკურ ახსნას უძებნის და გვირჩევენ ღორის ხორცი ამოვიღოთ რაციონიდან.

8 არგუმენტი, რის გამოც ღირს ღორის ხორცზე უარის თქმა:

  • ღორის ხორცი შეიცავს ზრდის ჰორმონს. ამ ჰორმონის ხელშეწყობით, ორგანიზმში პათოლოგიური პროცესები ვითარდება – წონაში მატება და კეთილ თუ ავთვისებიანი სიმსივნის ზრდის პროვოცირება.
  • ჰისტამინი, რომელსაც ამ სახეობის ხორცი შეიცავს იწვევს ალერგიას და გაღიზიანებას. აპენდიციტი, ფურუნკულიოზი, ქოლეცისტიტი და ეგზემა ის არასრული ჩამონათვალია, რის გამოწვევაც ჰისტამინს შეუძლია.
  • ღორის სისხლი მდიდარია ონკოგენური აგენტებით და სპეციფიური ერითროციტებით, რაც კიბოს გამომწვევი მიზეზია.
  • ღორის ფილტვებიდან, ძეხვში ხშირად ხვდება გრიპის ვირუსი. ღორის ხორცის ძეხვის ხშირი გამოყენება, ახშირებს გრიპის ინფექციას.
  • ღორის ხორცი ყველაზე ცხიმიანი სახეობაა. ის იწვევს წონაში მატებას, განსაკუთრებით მაშინ თუ მას სტრესისას მივირთმევთ.
  • ღორის ხორცი ტოქსიკურია და არანაკლებად ვნებს ორგანიზმს ვიდრე ალკოჰოლი და თამბაქო.
  • მრავალი ანატომიური და ბიოქიმიური მონაცემის თანახმად, ღორის და ადამიანის ხორცი მრავალ ასპექტში იდენტურია. ღორს ბევრად ნაკლები კუნთი და ძვალი აქვს, სამაგიეროდ მდიდარია ქონით. ღორები ხშირად ავადმყოფობენ და რისკი იმისა, რომ გაყიდვაში დაავადებული ხორცი მოხვდეს, ძალიან მაღალია.
  • ღორის ხორცში შემავალი ტოქსიკური ნივთიერებებით ხშირი მოწამლვა გულის დაავადებებს და ხშირ შემთხვევაში ინსულტსაც იწვევს. ამ სახის ხორცის გამოყენებისას, ადმაიანის ორგანიზმში წარმოიქმნება მავნებელი ბაქტერიების გამრავლებისთვის ხელსაყრელი პირობები.

ამ მიზეზებიდან გამომდინარე, კარგი იქნება თუ შევამცირებთ ან ამოვიღებთ ღორის ხორცს რაციონიდან. სასურველია ბავშვებისთვის მაინც გავითვალისწინოთ ეს ყველაფერი და მოვარიდოთ ისინი ამ მავნებელ ხორცს.

გაუზიარეთ ეს სასარგებლო სტატია სხვებსაც.